Over mij

“Het magische aan fotografie is de mogelijkheid
om te kunnen spelen met tijd en licht”

Het fascineert me enorm dat je met een fotocamera in staat bent om een beeldresultaat te produceren dat je niet op dezelfde manier met je eigen ogen kunt waarnemen. Je kunt namelijk het licht ‘vangen’ en het verstrijken van de tijd zichtbaar maken. Ik ben geïnteresseerd in het fotograferen van precies die situaties, mensen en dingen die we misschien niet opmerken in onze “normale” zichtbare realiteit, maar die zich wel recht voor onze neus afspelen.

Het gevonden beeld versus het gecreëerde beeld

Ik heb zowel een artistieke als een technische opleiding tot fotograaf afgerond en combineer beide aspecten in mijn werk. Als fotograaf en kunstenaar beweeg ik tussen observeren, vinden en registreren enerzijds en reageren, organiseren en construeren anderzijds. Hier vind je mijn vrije werk.

Oog voor details

Mijn persoonlijkheid en fotografiestijl laten zich het best omschrijven als: creatief, spontaan, helder, intuïtief, dicht bij de natuur en in beweging. Ik heb oog voor detail en een goed gevoel voor het bijzondere. Daarom ben ik in staat om authentieke beelden te maken die precies laten zien wie je bent en wat je wilt zeggen.

 

Studie
2000 – 2001 LUCA School of arts (Hogeschool Sint-Lukas), Brussel (B)
Stillevenfotografie, Reportagefotografie
1995 – 2000 Academie voor Beeldende Vorming, Tilburg (NL)
Textielvormgeving, Fotografie

Onderwijservaring
sinds 2009 zelfstandig fotografiedocent
2018 – 2020 Hochschule für Technik Stuttgart, lectoraat Fotografie
2009 – 2020 De Nederlandse Fotovakschool, docent & ontwikkeling van lesmateriaal

overige opleidingen, cursussen en masterclasses
2023 – DMSO Practioner bij Hartmut Fischer (in opleiding)
2022 – De Sprenk, Herborist (in opleiding)
2023 – Cursus elektrocultuur bij Yannick van Doorne
2022 – Jaarcursus permacultuurdesign bij Taco Blom (Permacultuurschool Nederland)
2021 – Theta Healing, Basic DNA
2021 – Feng Shui Masterclass voor gevorderden bij Marie Diamond
2020 – Feng Shui Basiskennis bij Marie Diamond
2021- Bardic grade, OBOD – Order of Bards, Ovates and Druids (in opleiding)

Fotografie lessen
Ongeveer 15 jaar geleden begon ik met lesgeven en ontwikkelen van lesmateriaal. Het overbrengen van de eindeloze mogelijkheden van fotografie geeft mijn vak een nieuwe dimensie en zorgt ervoor dat ik mijn kennis en ervaring steeds opnieuw kan verdiepen.

Daarnaast vind ik het ook erg leuk om samen met gelijkgestemden op pad te gaan en via het oog van de camera de wereld te ontdekken.

Meer dan 10 jaar deed ik dit in Duitsland en sinds het voorjaar van 2022 ben ik weer terug in Nederland. Nu stel ik met veel plezier mijn opgedane kennis en ervaring ter beschikking aan mijn nieuwe Nederlandse klanten

×