Herbologie

Dagboek van een herborist in opleiding
25 jan 2024

Het jaar van de draak

Het jaar van de draak en het jaar van 3 – hout is begonnen! Op verschillende manieren informeer ik me via nieuwsbrieven van interessante mensen over de tendensen die het nieuwe jaar met zich meebrengt en wat deze op grote en kleine schaal zouden kunnen betekenen. Het energetische nieuwe jaar start op 4 februari en het nieuwe Chinese jaar start op 10 februari. Dit wordt het jaar van het maken van belangrijke beslissingen.

Nina Elshof, de Nederlandse Nine Start Ki expert, beschrijft de energie van 2024 onder andere met de volgende woorden: “Radicaal en compromisloos. Krachtig blijmoedig en machtig neerslachtig. Hoopvol verbindend en diepgaand ontwrichtend. 2024 wordt een jaar vol groei en ongelooflijke kansen, van uit je ei breken en uit je vel knappen. Het wordt een fantastisch, maar ook zeer uitdagend jaar vol inspiratie en goede ideeën, een jaar waarin een begin wordt gemaakt met iets dat er nog niet was, maar dat voor lange tijd de richting van onze ontwikkeling zal bepalen.”

C.T. Holman,  die de ontwikkelingen en veranderingen duidt vanuit de Chinese astrologie zegt dit: “2024 staat voor het Jaar van de Yang Groene Draak. De draak (chen) is de vijfde aardse tak en roept ons op om eerst onze aangeboren krachtige qi te belichamen en vervolgens spirituele helderheid te gebruiken om die aspecten van het leven los te laten die ons niet langer dienen. Het loslaten van deze xie (negatieve) qi laat ons hart opzwellen van plezier en liefde. De draak schenkt ons een make-over die ons wezen verandert ‘als een revolutionaire macht die op het punt staat de hele wereld te veranderen’.

Dit is een tijd om je lichaam, geest en ziel te reinigen voor een metamorfose, en uiteindelijk je innerlijke kracht aan te boren en je bewustzijn te activeren. Het jaar van de draak symboliseert de tijd van groeien van een tiener tot een jongvolwassene. Als we ontwaken in deze nieuwe levensfase, zoals de mystieke draak, transformeren we.”

De draak inspireerde me om er een beeld van te maken met de in de herfst gevonden blaadjes, zaden en noten.

×