Herbologie

Dagboek van een herborist in opleiding
30 jun 2023

Ketel

Op deze Keltische ketel ontdekte ik iets interessants: de god Cerunnos die hier wordt afgebeeld, heeft een ketting om zijn nek die ik herkende als de hedendaagse Lakhovsky Coil. Dat is een specifieke techniek die ik heb leren kennen vanuit de elektrocultuur en die werkt als een resonerend circuit, of een zelfresonerende antenne. Deze hang je om zieke of zwakke planten of bomen, zodat het eigen energieveld van de plant kan worden versterkt.

Georgei Lakhovsky (1869 – 1942) was een Russische ingenieur, schrijver en uitvinder. Hij ontwikkelde een toestel voor medische behandeling, de Multiple Wave Oscillator (dit deed hij samen met Nicola Tesla). Dit bestaat uit o.a. een grote antenne met resonantieringen. Deze ringen zijn gestemd en ze lopen van C tot C met halve tonen ertussen. De samenstelling is van verschillende metalen (Messing-Koper en roestvrij staal), die met de planeetstanden overeenkomen. Tussen deze ringen is een elektromagnetisch veld.

Rarara, hoe wisten de Kelten van deze techniek? Wat is het toch mooi als we kunnen leren van het verleden en de goede dingen kunnen meenemen

×